Wie ben ik?

Over mij: “Van een achillespees ruptuur naar een Achilles figuur” 

Een vakantiekiekje als introductie foto :)
Een vakantiekiekje als introductie foto, ach waarom niet. 🙂

Ik ben Sasha (29) en ik ben begonnen met deze website omdat ik 2 maanden lang niet kon lopen en ook niet wist of ik ooit nog fatsoenlijk zou kunnen lopen. 

Wat mij ertoe zette om deze website te beginnen was het moment dat ik mijn achillespees scheurde. Deze blessure drukte mij met mijn neus op de feiten:

Als ik niet snel iets aan mijn kracht, conditie en overgewicht ging doen, dan zou mijn lichaam alleen nog maar bergafwaarts gaan.

Mijn doel is met deze website je kennis, motivatie en houvast te bieden op weg naar een lichaam dat geweldig presteert, fantastisch uitziet en jij je kip lekker in voelt. 

Hoe ik het ging aanpakken en wat ik nu precies doe vind je overal op deze website, maar hier zal ik mij even kort voorstellen:

Ik ben een sportliefhebber, waarbij voetbal mijn grootste passie is (2019, inmiddels is daar boksen bijgekomen). Ik ben heel vroeg begonnen met voetballen, ongeveer toen ik 8 jaar oud was. Na een paar jaar lekker met de kinderen op straat te hebben gevoetbald ben ik lid geworden van de lokale voetbalclub.

Ik was talentvol maar ik ben nooit verder gekomen dan de top van het amateurvoetbal. Niet dat ik daar echt moeite voor heb gedaan, want op mijn 18e ben ik gaan studeren en stond het voetbal op een laag pitje (lees: in de zomermaanden eens een balletje trappen, en in de tussentijd vooral veel biertjes drinken ;)).

Een aantal jaren later benaderde een oude voetbal vriend mij met de vraag of ik misschien niet interesse had om te komen voetballen in zijn team. Hij zat in een vrienden team dat sporadisch trainde en op zondag speelde. Het leek me leuk en ik stemde in. 

Toen begon de ellende. In het eerste jaar had ik maar liefst 3 hamstringblessures. In mijn hoofd kon ik nog alles, maar daar dacht mijn lichaam anders over. Het jaar daarop had ik een zware enkelblessure.

Weer een jaar later kwam ik na een ongelukkige val op mijn schouder in het ziekenhuis terecht met een “AC luxatie” (een scheur in de pees die je schouder bij elkaar houdt). Daarna volgden er nog een aantal enkelblessures en uiteindelijk werd de reeks bekroond met de achillespees ruptuur.

AC luxatie
Dit was net na mijn schouderblessure, vandaar dat ik mijn arm zo raar houd.

Waar ik in de 10+ jaar voetballen voor mijn studie maar één wat ernstigere blessure had opgelopen, had ik in de paar jaar na de pauze maar liefst een stuk of 9 waarvan er 3 behoorlijk ernstig waren. Achteraf gezien waren dit blessures die allemaal voorkomen hadden kunnen worden.  

Wat kun je van mij verwachten?

Aan een achillespees ruptuur zit één voordeel. Waar je bij de meeste blessures een aantal weken moet afzien om dan vrolijk op de zelfde voet verder te kunnen geeft een achillespees ruptuur je veel tijd om eens goed na te denken.

Denken, dat heb ik inderdaad gedaan en de conclusie was duidelijk. Mocht ik ooit nog een voetbalveld willen betreden, dan is dat pas als ik top fit ben. Gerevalideerd, sterk en bovenal, gezond en blessure vrij. Wat ik gaandeweg leer en meemaak op deze reis wil ik graag met je delen.

Wil jij deze reis samen met mij meemaken?

Laat hieronder je email adres achter en ik je hou je op de hoogte.

Op een gezond, sportief en fantastisch leven.

Sasha.