Achillespees blessure hersteld, en nu? (+ Foto’s)

Even een korte update over mijn progressie na mijn achillespees blessure en wat ik de afgelopen maanden allemaal heb gedaan.

Het herstel van mijn achillespees blessure duurde al met al fysiek ongeveer 10-12 maanden en mentaal wellicht nog wat langer. Ik ben in die tijd behoorlijk wat aangekomen (ging van 82kg naar 89kg) en raakt behoorlijk wat spierkracht kwijt in mijn dijbeen en kuit. Zie het verhaal over mijn herstel hier.

Toen ik weer volledig hersteld was ben ik niet gelijk begonnen met voetballen maar ben ik begonnen met krachttraining om mijn been weer aan te sterken. Daarnaast ben ik intermittent fasting gaan volgen om af te vallen. Hierdoor was ik vrij snel weer op mijn oude gewicht en dacht ik mooi door te kunnen gaan met sporten, het voetballen weer op te pakken en voor dat Achilles figuur te gaan.

Nou mooi niet dus, het leven had heel iets anders voor mij in petto…..

Mijn moeder werd gediagnosticeerd met longkanker en overleed kort na de diagnose. Niet veel later gingen mijn vriendin en ik na 9 jaar uit elkaar en ben ik verhuisd naar een nieuwe stad. Een erg heftige periode in mijn leven en sport en werken aan deze website stond even op een heel laag pitje.

Dit ben ik in de afgelopen maanden weer langzaam aan gaan oppakken. Ik voetbal onregelmatig in een vriendenteam dus ben ik voor de fitness (en het sociale aspect) een gym gaan zoeken die ook bokstraining geeft. Waarom bokstraining?

  • Meer gericht op bovenlichaam (onderlichaam ontzien voor het voetballen).
  • Goede manier om mijn emoties te uiten (en die waren er veel!).
  • Goed voor de conditie.
  • Achilles was een krijger en een krijger blinkt uit in tenminste 1 vechtsport.
  • Sociaal aspect zodat ik wellicht wat vrienden kon maken.

De combinatie voetbal, boksen en intermittent fasting heeft behoorlijk zijn vruchten afgeworpen. Op het moment van schrijven weeg ik 76 kg, dat is maar liefst 13kg minder dan in mijn hoogtij dagen na de achilles ruptuur. Zie hier de voor en na fotos:


Mijn overgewicht 4 maanden na de achillespees ruptuur (88-89kg)
Slechte foto kwaliteit, maar wel 13kg lichter!

Ik ben er nog lang niet (Mijn streefgewicht is +- 70kg) maar ben erg tevreden met het resultaat tot dusver. Sinds mijn achillespees ruptuur heb ik behoorlijk wat geleerd over mijn lichaam, krachtopbouw en afvallen, iets dat ik dolgraag met jullie wil delen. Ik heb binnenkort zelfs een zeer interessant artikel over afvallen, dat je zeker gaat verrassen! Dus ik hoop dat je me blijft volgen en schrijf je vooral in of wordt lid van de Facebook groep!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Achillespees blessure hersteld, en nu? (+ Foto’s)”